Inlogformulier

Registratie op mijlpaal.org is voorbehouden, voor alle ouders van de leerlingen, van de BSGO Freinetschool De Mijlpaal. Elke registratie wordt manueel goedgekeurd aan de hand van de gegevens gekend in onze administratie.

Begin oktober werd er samen met Leefmilieu Tongeren een Scharrelkidscursus ingericht in de freinetschool De Mijlpaal in Koninksem.
Na de infoavond gingen de ouders heel enthousiast naar huis met veel bruikbare tips, er werden zelfs al onmiddellijk zoekkaarten besteld. De natuuractiviteit was een uitdaging voor de vrijwilligsters Lieve en Lutgart. Een schoolterrein is tenslotte geen bos. Gelukkig was er naast de betegelde speelplaatsen ook nog heel wat groen aanwezig. Ouders en kinderen gingen aan de slag met loeppotjes, boomhoogtemeters, zoekkaarten, spiegeltjes en blinddoeken. Uiteindelijk was iedereen verbaasd dat er op een schoolterrein toch nog zoveel 'natuurbeleving' kon zijn. Als afsluiter mochten de kinderen een zelfgemaakt natuurschilderijtje mee naar huis nemen.

Register to read more...